Helgkurser

ambitionen är 1 kurs / månad
Introduktion till Helgkurser

Helgkurserna är till för dig som vill lära dig en specifik form på ett intensivt och fokuserat sätt tillsammans med andra. Kurserna innehåller alltid både teori och massor av praktik och alla elever får ett kompendie för att komma ihåg alla rörelsernas namn, alla akupunkturpunkter och för att kunna anteckna och rita sina egna figurer etc…

Vi håller teorin inomhus men tränar ALLTID ute!

En normal helgkurs börjar med teori och genomgång på fredag kväll 18:00- 21:00 och fortsätter sedan på lördagen 10:00 – 17:00. I vissa fall även under söndagen 10:00 – 16:00.

Korta former hinner vi med på fredag-lördag och eventuellt söndag. Längre former som exempelvis Vildgåsen 1:a 64  kräver flera helger, eller en  veckokurs, för att gå igenom

Kommande helgkurs

lör 31 aug – sön 1 sep – Vildgåsens form och Alexanderteknik 09:00-17:00

Välkommen till en helgkurs med något av det bästa från Öst och Väst – Qigong och Alexanderteknik!

Vildgåsens Qigongform är en lång och dynamisk form med mycket vackra och uttrycksfulla rörelser som är inspirerad av och efterliknar vilda gäss i rörelse. Hela kroppen är involverad! Man kan kalla det en ”rörlig form av akupunktur” och förutom att den ger smidighet och bra träning för balans och koordination så har den även andra hälsoeffekter. Om du övar Qigong regelbundet får du mer och bättre energi.

Kursen innehåller:

– Vildgåsens Qigongrörelser, denna helg tar upp hälften av den långa Vildgåsformen. Vid ett annat tillfälle kan du komplettera med resterande rörelser (t ex senare under hösten/vintern 28-29/9) – qigongteori, grunderna kring qigong och akupunktur – grunderna i Alexanderteknik och semisupine – 1 privatlektion i Alexandertknik (utanför kurstiden)

Vår bas kommer att vara Viloplatsen 4 i Göteborg, för teori och fika. Det mesta av träningen kommer att ske ute i friska luften i närområdet (på Bagaregårdskullen eller utanför Härlanda Fängelse)

Priset för helgkursen är: 2400 kr (inklusive träningskompendie och 1 Alexanderlektion) Early bird pris: 2000 kr vid betalning innan 7/8-19 Betalning genom Swish/bankgiro/faktura

Anmälningsavgift 500 kronor för att säkra din plats. Senaste  15/8-19 till barbro@Alexandertechnique.se (Priserna är inklusive moms för privatperson  och exklusive moms för företag)

Hör gärna av er till oss på mail eller telefon/sms om ni vill boka er plats, är intresserade och/eller har frågor!

Barbro Olsson 0733-38 30 25 Stefan Eekenulv 0708-56 54 05 barbro@Alexandertechnique.se

Begränsat antal elever!