Söndags seminarier

ambitionen är 2 söndags seminarier / månad

Introduktion till Söndags seminarierna (13:30 – 17:30)

Seminarierna är till för dig som vill lära dig en form på ett intensivt och fokuserat sätt tillsammans med andra, men inte för mycket på en gång! Kurserna innehåller alltid både teori och massor av praktik och alla elever får ett kompendie för att komma ihåg alla rörelsernas namn, alla akupunkturpunkter och för att kunna anteckna och rita sina egna figurer etc…

DATUM

  • 1:a 64 kräver 5 söndagar under mars- maj (exakta datum bestäms när gruppen skapats)
  • 2:a 64 kräver 8 söndagar under mars- juni (exakta datum bestäms när gruppen skapats)

Vi håller en del teori och detaljerad träning inomhus men tränar så ofta vi kan ute i den friska luften (Qi är i friska luften!)

Seminarierna har fokus på rörelserna men teori blandas i samband med att du lär dig rörelserna, så att du förstår dem bättre och involverar alla viktiga akupunkturpunkter.

Varje söndagsseminarie fokusera på ett specifikt parti  av den ganska långa formen. Vi har delat upp de första 64 :a rörelserna i 5 delar (del 1-5). Eftersom fokus under respektive kurs kommer vara det som delen innehåller, så kan man vara med på ett seminarie även om man inte hunnit gå tidigare delar. Det kommer fler tillfällen för att gå igenom det som saknas. Varje seminarie avslutas med att Stefan gör formen från början, så att alla deltagare kan se den aktuella delen i sitt sammanhang.

Under 2019 kommer fokus vara på Vildgåsen 1:a 64, som är en hörnpelare för hela vildgås systemet.

Vildgåsens Qigongform är en lång och dynamisk form med mycket vackra och uttrycksfulla rörelser som är inspirerad av och efterliknar vilda gäss i rörelse. Hela kroppen är involverad! Man kan kalla det en ”rörlig form av akupunktur” och förutom att den ger smidighet och bra träning för balans och koordination så har den även andra hälsoeffekter. Om du övar Qigong regelbundet får du mer och bättre energi.

Kursen innehåller:

– Vildgåsens Qigongrörelser – qigongteori, grunderna kring qigong och akupunktur – 1 privatlektion i Alexandertkenik (utanför kurstiden) ingår i priset!

Vår bas kommer att vara Viloplatsen 4 i Göteborg, för teori och fika. Det mesta av träningen kommer att ske ute i friska luften i närområdet (på Bagaregårdskullen eller utanför Härlanda Fängelse)

Priset är 900 kr per tillfälle och en Alexanderlektion ingår (som bokas separat utanför själva kursen)

Om du vet att du vill lära dig hela formen och gå alla 5 delarna, så kan du köpa 5 tillfällen för 4000 kr och då ingår även 5 Alexanderlektioner Om man vill repetition en del som man redan gått så är priset 200 kr (vid mån av plats)

Anmälningsavgift 500 kronor för att säkra din plats. anmälan till barbro@Alexandertechnique.se Betalning genom Swish/bankgiro/faktura (Priserna är inklusive moms för privatperson  och exklusive moms för företag)

Hör gärna av er till oss på mail eller telefon/sms om ni vill boka er plats, är intresserade och/eller har frågor!

Barbro Olsson 0733-38 30 25 Stefan Eekenulv 0708-56 54 05 barbro@Alexandertechnique.se

Begränsat antal elever!