Kan man träna överallt?

Oavsett var man befinner sig så finns det alltid en chans att träna! Jag var själv i Munchen med jobbet förra veckan och hann med två 1,5 timmars pass..men inte alls där jag trodde att jag skulle träna!

Jag brukar kolla kartan och leta efter en trevlig park eller ett grönområde avskilt från biltrafik och där inte folk springer omkring eller korsar min ”träningsyta”. Jag gick flera kilometer och tittade på flera parker, men ingen ”kändes” OK. Framförallt var det ”energin” och känslan som inte stämde.

Jag gillar inte att träna när det är ”skumma individer” omkring mig, exempelvis drogmissbrukare på parkbänkar eller aggressiva individer som ”stör sig” på annorlunda rörelser. Det har alltid varit så och jag har INGET behov av att ”visa upp mig”. Dessutom så ”öppnar man alla punkter” när man tränar och ”känner av omgivningen” och det som händer runt omkring. Eftersom det är viktigt att vara avslappnad för att Qi ska flöda, och ”rädsla” eller ”irritation” stänger punkter och blockerar energi, så är det INTE bra att träna bland bilar på en parkering eller i en park med ”skumma individer”. Jag rekommenderar inte heller att träna på en kyrkogård, på grund av ”osaliga andar” och ”de energier av sorg” som hör samman med en kyrkogård.

Så jag är ganska ”petig” med mina val av träningsplatser och hemma håller jag mig endast till ett fåtal. I Munchen letade jag runt och hittade till slut en innergård rakt över gatan till hotellet.

Det är även skönt att ha många olika former att välja på. Ibland öppnar jag bara hotellfönstret och gör silkreeling movements och mina stillastående övningar i brist på utrymme. Det viktigaste är att man gör något!

Kommentera